رئیس پژوهشکده مدیریت خطرپذیری بحران دانشگاه ارومیه:

توسعه زنجیره ارزش انگور گامی در مسیر احیای دریاچه ارومیه است

ایسنا/آذربایجان غربی رئیس پژوهشکده مدیریت خطرپذیری بحران و مهندسی زیرساخت های دانشگاه ارومیه گفت: توسعه زنجیره ارزش انگور می تواند نقش مهمی در کاهش مصرف آب، رونق اقتصادی و احیای دریاچه ارومیه ایفا کند.

سید هادی بهادری امروز 24 اردیبهشت در افتتاحیه اولین رویداد فناورانه زنجیره ارزش انگور «فن تاک» که در دانشگاه ارومیه برگزار شد با اشاره به اهمیت تاریخی و اقتصادی این محصول اظهار کرد: گوشواره های خوشه انگور از قدیمی ترین اشیای کشف شده در تاریخ ارومیه هستند که نشان از پیوند عمیق مردم با این محصول دارد.

وی با بیان اینکه مصرف آب درخت سیب حدود دو تا سه برابر بیشتر از انگور است، افزود: در حال حاضر 95 هزار هکتار از اراضی حوضه آبریز دریاچه ارومیه زیر کشت سیب قرار دارد. اگر این سطح زیر کشت به انگور اختصاص داده می شد، میزان قابل توجهی در مصرف آب صرفه جویی می شد.

بهادری با اشاره به جایگاه انگور در اقتصاد استان ادامه داد: سالانه حدود 200 هزار تن انگور در استان تولید می شود که با متوسط قیمت 40 هزار تومان به ازای هر کیلوگرم، ارزش اقتصادی این محصول به حدود 10 هزار میلیارد تومان یا 100 میلیون دلار می رسد. در حال حاضر حدود 22 هزار خانواده از محل تولید و فرآوری انگور ارتزاق می کنند.

وی افزود: زنجیره ارزش انگور به سه بخش اصلی انگور تازه خوری، صنایع غذایی مرتبط و محصولات صنعتی جنبی تقسیم می شود که هر کدام ظرفیت های قابل توجهی برای سرمایه گذاری و توسعه دارند.

رئیس پژوهشکده مدیریت خطرپذیری بحران، چالش هایی مانند ضعف در برندینگ و فروش را از موانع موجود در مسیر توسعه این زنجیره دانست و تاکید کرد: باید با رویکرد فناورانه به این محصول نگاه شود. پیشنهاد تشکیل ستاد فناوری زنجیره ارزش انگور در پردیس دانشگاهی مطرح شده و ایجاد واحدهای فناور تخصصی در حوزه انگور می تواند نقش مهمی در رفع چالش ها ایفا کند.

انتهای پیام

نظرات

captcha